Політика

Доля віслюка і «Північного потоку-2»

У Брюсселі завершилось засідання Ради міністрів закордонних справ ЄС. Що вдалось довідатись про долю проекту «Північний потік-2»? Новий міністр закордонних справ Німеччини чарівна Анналена Бербок переконана, що «Північний потік-2» не можна запускати в роботу, оскільки це суперечить нормам європейського законодаства і вимогам безпеки щодо охорони і збереження довколишнього середовища.

Однак останнє слово всеодно залишається за канцлером Німеччини Олафом Шольцем. Його публічна думка нині ґрунтується на тому, що із введенням в дію «Північного потоку-2» «не слід квапитись» оскільки його економічна доцільність для багатьох є незрозумілою, а от політичне забарвлення з кожним днем стає доволі непривабливим.

На думку Олафа Шольца привілеї і преференції щодо транспортування газу з Росії до Європи повинні залишатись за вже усталеними країнами-транзитерами.

Експерти ж вважають, що навіть за найсприятливіших обставин, після усіх сертифікацій газопровід «Північний потік-2» зможе запрацювати не раніше травня 2022 року, а до того часу як в тій мудрості — або падишах помре, або віслюк здохне…

Ростислав Демчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *