Хвиля Десни » 14 Грудня, 2021

Daily Archives: 14 Грудня, 2021

Культура

Недорікуватим з Дикого поля

Published by:

Сам я родом з гір Сарматських, чи то пак високогір’я Карпат. Замолоду вподібнювався їм, ріднесеньким, і леліяв їх як… не одну зі своїх коханок на любовному ложі! Потому, з роками, до мене дійшло, що те, де я народився – пусте, нічого не важить. Нуль без палки!

Continue reading

Суспільство

Марек, з яким ми матюкалися на їдиш

Published by:

Символи скрізь, а читати їх ми не вміємо… У місті Сторожинець, на вулиці Восточна, у 1960-тих роках жив один з моїх друзів, якого звали Марек. Я тоді ще мешкав на вулиці Кобилянської. Я тоді був малим, і прізвища мене не «колихали». Марек, і все. Ми навіть не розуміли, що ми з ним дружимо.

Continue reading

Культура

Хочете історичну трилогію з автографом?

Published by:

Свята вже скоро – та ще й такі, коли прийнято найдорожчим людям робити гарні душевні подарунки. Для людей мислячих одним з найкращих презентів завжди вважалась цікава книга. А оскільки нині триває Тиждень читання, то тим більше маєте чудову нагоду подарувати батькам чи коханій людині, або дочці чи сину, можливо, своєму кращому другу цілу трилогію – історичну епопею «ХОРОБОР» мого авторства. Звісно, з автографом.

Continue reading

Політика

Доля віслюка і «Північного потоку-2»

Published by:

У Брюсселі завершилось засідання Ради міністрів закордонних справ ЄС. Що вдалось довідатись про долю проекту «Північний потік-2»? Новий міністр закордонних справ Німеччини чарівна Анналена Бербок переконана, що «Північний потік-2» не можна запускати в роботу, оскільки це суперечить нормам європейського законодаства і вимогам безпеки щодо охорони і збереження довколишнього середовища.

Continue reading

Ексклюзивна хвиля

Дуля Малевича або Хто прирівнює «Чорний квадрат» до «Мони Лізи»?

Published by:

Поетеса Наталя Дзюбенко-Мейс, я так розумію, подала свій доробок на якийсь літературний конкурс, її творвідхилені, з цього приводу з якогось «Комітету» (завжди в нас якісь КОМІТЕТИ…) надійшла відповідь. Цю відповідь Наталя оприлюднила на своїй сторінці у Фейсбук: «Михайло Назаренко. Я — експерт в номінації «Література» (і «Літературознавство»). К. філол.н., доцент Інституту філології КНУ. Ваш твір не пройшов через те, що він банальний і навіть не вторинний, а третинний. Критерії проходження текстів до другого туру — талант і естетична актуальність… Всі рішення приймалися колегіально, голосуванням Комітету. Ще питання?»

Continue reading