Політика

Динозавр із крихітним мозком

Захід безумовно визнає результати “виборів” в РФ. Як визнає він законними вибори в Ірані, в Туреччині. Визнає легітимність влади, де взагалі вибори не проводяться: в Китаї, Саудівській Аравії, Північній Кореї, Афганістані… Не тільки визнає, а й тісно співпрацює. Захід визнає владу тих, хто здатен контролювати населення тієї чи іншої країни.

Цей середньовічний підхід ніхто ж не відміняв. Принципові демократи зараз (та чи тільки зараз?) у великому дефіциті. Інша справа сприйняття країни, чиє населення дозволяє саме у такий, як у Білорусі чи Росії, спосіб нав’язувати владу, яка по-суті є диктатурою купки знахабнілих кримінальних елементів.

«Північна Корея» — це вже усталений мем. За 70 років розмежування режим владування між Пхєньяном і Сеулом позначився навіть на генетиці: корейці Півдня поспіль мають кращі фізичні показники (вищі північних в середньому на 10-15 см), не кажучи про інтелектуальні і креативні можливості.

Росія вибрала північно-корейський шлях тотальної деградації. Не Путін, а російський народ. Не вчора, а з першою бомбою, яку було скинуто ще на початку 90-х на столицю ічкерійців — Грозний. У всі роки виборів росіяни лише закріплювали цей тренд: до імперської ізоляції та деградації.

Росія, як і Північна Корея, стає саркастичним мемом. Символом добровільної примітивізації й інтелектуально-політичного зубожіння. Вона приречена стиснутися в кокон злоби-заздрості і беззубої агресивності. І настане день (і можливо навіть несподівано швидко), коли більш розкриті для світу і змін сусіди просто розшматують цього гігантського динозавра з крихітним мозком у черепній коробці.

Віктор Лешик

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *