Політика

Колективний Рібентроп або Навіть Bild дивується пані Меркель

У французів і німців, які зробили заяви щодо використання українцями безпілотника, є своя логіка. Це логіка стурбованості. Себто вони бояться, що Росія у відповідь на удар з повітря від України застосує свою авіацію. А це неодмінно приведе до посилення конфронтації. До речі, і в нас теж можуть бути проблеми, бо їхня авіація потужніша від нашої.

Але така заява все одно демонструє подвійні стандарти. Вони не висловлюють стурбованість, коли Росія використовує заборонені озброєння. Та досить було Україні для самозахисту вжити безпілотники, як прозвучали їхні перелякані голоси.

Нагадаю, на початках наші шановні партнери намагалися вирішити питання за рахунок України. Звідки ж народилася формула Штайнмаєра? На Київ здійснювався шалений тиск. Але нам вдалося «пропетляти». Тепер «партнери» знову демонструють, що вони аж ніяк не на боці України. Якісь глобальні висновки робити ще рано. Але см факт таких заяв тривожний і невтішний.

Юрій Луканов

P.S.
Негативна реакція уряду Німеччини на використання ЗСУ безпілотника Bayraktar на сході України збігається з позицією Росії та демонструє справжнє ставлення Берліна до проблеми російської агресії. Про це кажу не я, а пише найвпливовіше німецьке виданні Bild.
«Зрештою, уряд Меркель знову показує своє справжнє обличчя: 7 років він нічого не робив, щоб визволити Крим і Донбас від російських загарбників, а тепер погоджується з точкою зору Москви, що Bayraktar — «іноземний безпілотник», і тому його не слід використовувати», — пише журналіст Юліан Репке. Він пояснює, що Bayraktar — не іноземний апарат, а дрон, який стоїть на озброєнні української армії.
Це той випадок, коли навіть німецьким журналістам зрозуміло, що їхня влада перетворюється на колективного Рібентропа.

Світлана Вітрова

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *