Політика

Гі Фергофстадт про авантюру пані Меркель і Путіна

Про перспективи членства України в ЄС йшлося з-поміж лідерів європарламентської фракції «Оновлена Європа». Мав таку нагоду поставити запитання доповідачам конференції «Мабутнє Європи», яку організували очільники європарламентської фракції «Оновлена Європа» та лідери Фламандської ліберально-демократичної партії Гі Фергофстадт з Хільде Вотманс.

Так ось!
Я публічно запитав: чи бачать лідери Європарламенту в майбутній Європі (тобто в ЄС) Україну, Молдову та Грузію, а до того ж: як Європарламент ставиться до проекту «Північний потік-2»?

Слово взяв відомий європейський політик Гі Фергофстадт і без будь-яких дипломатичних реверансів щиро пояснив:

«Давайте бути чесними і реалістами. Першими на черзі щодо вступу до ЄС є країни Північних Балкан: Албанія, Боснія і Герцеговина, Чорногорія, Північна Македонія. ЄС повинен зважити на свої можливості, потенціал і ресурси та подивитися й проаналізувати як ці країни будуть інтегруватися в ЄС. Адже ми бачимо зараз приклад Польщі та Угорщини, які регулярно порушують правила і законодавство Європейського союзу. Але ми також не говоримо, що ЄС нехтує Україною, Грузією чи Молдовою. Згідно зі статутом Євросоюзу ці країни мають повне право на повноправне членство в ЄС.
Що ж до «Північного потоку-2», то це — політико-економічна авантюра Ангели Меркель і Володимира Путіна. Це стратегічний проект, який зачіпає інтереси усіх країн Європи і суперечить правилам Євросоюзу. Такі питання, як «Північний потік-2» не можуть вирішуватись однією країною ЄС. Уявіть собі що буде з Євросоюзом, якщо кожна країна ЄС буде одноосібно запроваджувати і реалізувати стратегічні проекти, які стосуються усього нашого континенту».

Дякую шановному Гі Фергофстадту за щирі і правдиві, хоча й не дуже втішні слова.

Ростислав Демчук із Брюсселя

2 comments

  1. Анатолій Пінчук

    РОСІЯНИ ЗАХОПИЛИ НІМЕЧЧИНУ!
    Ні, не в 1945 році, а якісь два десятки років тому, коли прийшов до влади федеральний канцлер ФРН Ґерхард Шредер (нім. Gerhard Schröder). Це той самий, що потім став Головою комітету акціонерів компанії Nord Stream AG, членом правління Газпрому та особистим другом Путіна.
    8 листопада 2018 року Шредера було внесено до бази «Миротворця»…
    Щось мені підказує, що скоро фрау Анґела Меркель теж буде поряд з Шредером, як в правлінні Газпрому, так і в базі «Миротворця». Слова, які сказав Гі Фергофстад, дають мені підстави так думати.

    А нам, українцям, потрібно навчитись думати самим і вирішувати проблеми самим, а не повторювати слова відомих сатириків-одеситів «Запад нам поможєт!»

    1. Rostyslav Demhuk

      Gi Vehofstadt є політиком дуже потужного калібру, оголошений персоною Non Grata у Росії. Він відвертий антиПутініст і антиМеркельіст. А Хільде Вотманс (Hilde Vautmans@hildevautmans) конкретно назвла Меркель і Макрона такими, що відіграють деструктивну роль у ЄС і на континенті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *