Політика

Консервована сайра і виборчий процес

Кожен, хто хоче кермувати автомобілем, не піддаючи своє життя і життя подорожніх смертельній небезпеці, має пройти систему іспитів, аби отримати подібне право.

То чому ж всі без розбору, досягнувши 18-ти річного віку, без жодних іспитів, автоматично отримують право керувати таким складним механізмом як держава, беручи участь у виборах і прирікаючи суспільство нестися хто зна куди без правил і дорожньої карти?

Одним з варіантів вирішення кризової ситуації з інститутом виборів (підкупи, маніпуляції з підрахунком голосів, вкиди бюлетенів, тощо…) в Україні могла б стати система добровільно обмеженого виборчого права, згідно якої кожен громадянин після настання повноліття (а краще після 21-го року), для доступу до участі у виборах має пройти іспит із знання державного устрою України, її історії, культури, ну і, звичайно, мови.

Іспит автоматизований.
І за умови його складання громадянин отримує сертифіковану картку виборця, яка і надає йому право брати участь у виборах (хоч дистанційно, хоч особисто на дільниці), завдяки електронній системі обліку і підрахунку голосів.

Подібна система значно покращить якість пересічного виборця, який свідомо (і це ключове слово) прагне брати участь у розбудові власної держави, дозволить мінімізувати ризики шахраювання на виборах, а головне – усуне від керування державою різних дебілів і маргіналів, що готові продавати свій голос за кіло гречки і консервовану сайру — основну електоральну базу вилупків, що й досі жирують у парламенті завдяки старанням неосвічених рабів.

Антін Мухарський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *