Політика

… Краще кава по-турецьки!

«Я не вважаю реалістичним сценарій повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Україна не звичайна країна, Україна — сильна держава. Крім того, щоб Росія пішла на цей крок, їй необхідно проаналізувати ситуацію в усьому світі та свою власну ситуацію і співставити свої можливості та можливості України і її партнерів», — каже турецький президент Реджеп Ердоган.

На думку турецького лідера, із сучасного політичного порядку денного необхідно повністю виключити сценарії війни. І додає: у сучасному світі прагнення до окупації чужих земель не призведе до бажаного. Як приклад, турецький президент навів окупацію українського Криму Росією у 2014 році.

«Під час кожної розмови з Путіним я заявляю, що Туреччина проти окупації Криму. Цю ж позицію доводить до російської сторони зовнішньополітичне відомство Туреччини. Тобто позиція Туреччини щодо цього питання однозначна», – підсумував Ердоган.

Президент Туреччини має намір обговорити ситуацію в Україні та надання військової допомоги Україні з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим, який буквально напередодні відвідав Київ.

«Я поговорю з Ільхамом Алієвим. Безперечно, важливо обговорити також ці питання з Путіним. Адже ці регіони не зможуть витримати навантаження від нової війни. Це було б неправильно», – заявив Реджеп Ердоган.

Ростислав Демчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *