Політика

Куди тягнуть єрмаки?

Не забарилась чергова гірка «ягідка» у відповідь офіційному Києву на демарш проти президента Німеччини Франка Штайнмайєра… На таке, на жаль, слід було очікувати. Прикро, що радники нашого президента Володимира Зеленського не навчились прораховувати бодай на два-три кроки вперед, а, може, вони то зумисно роблять?!

Так чи інак, а маємо невтішні наслідки. Канцлер Шольц відмовився відвідувати Київ. Проте це була лише «квіточка». А ось сьогодні вже маємо «ягідки». Віце-канцлер Німеччини Роберт Хабек раптом виступив проти поставок в Україну танків та іншого тяжкого озброєння. (?!?) Хоча ще зовсім недавно, два дні тому, представник «Зелених» Роберт Хабек запевняв: «усе, що зараз допомагає українській армії, має бути доставлено дуже швидко». Так він відгукнувся на заклики Києва надіслати танки і артилерію в Україну.

Сьогодні ж Роберт Хабек не тільки не рекомендує Німеччині поставляти зброю, а й закликав НАТО не постачати зброю в Україну, мовляв, це несе загрозу безпеці і цілісності Альянсу та Європейського Союзу…

Тепер демарш Києва проти президента Німеччини Штайнмаєра реально виглядає як у тій відомій приповідці: «назло мамі вуха відморожу». А чи подумали ті, котрі нарадили такого Зеленському, що попереду ще ж і прискорена процедура набуття Україною членства в ЄС, де Німечччина та пан Штайнмайєр грають не останню роль?!

Одне слово, ситуація – як на тій картині з бурлаками чи єрмаками, які напинаються і тягнуть, але  не туди. А плюгавий «глядач із бункера» дивиться і, стоячи, аплодує…

Ростислав Демчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *