Політика Суспільство

Лайно в обгортці з написом «Делікатес»

На ютуб з’явилось відео з токсичним висловлюванням Дмитра Табачника. Ось, що цей утікач-януковичер сказав: «Я глибоко переконаний, що майбутнє України можливе лише при проведенні, як це не сумно, деукраїнізації – чи, якщо хочете, рерусифікації тих земель, які були насильно гуманітарно відторгнуті».

Те, що ворог, зрадник і негідник Табачник сказав, мене не дивує. Це лише підтверджує те, що в “тверезого” путіна в голові — не денацифікація, а етноцид. З Табачником усе було зрозуміло ще в 90-і роки. Але мене дуже вкурвлює відсутність такого інструменту, як репутація.

Поясню.

Табачник дуже тісно співпрацював із Красовицьким, директором “Фоліо”. Там видавав свої опуси, зокрема “Утіний суп по-українскі” . Це той Красовицький, який заявив, що треба ухвалити правопис “слобожанської” мови — здогадуєтеся, якої. Це той Красовицький, який видає тепер книжки Данила Яневського, який не вельми далеко втік від Табачника в тому, що пише.

Але чомусь, коли пишуть про Табачника, то про Красовицького воліють не згадувати. Ба більше — з ним проводять спільні акції на захист української книжки і всього українського (крім мови).

Це лише один приклад того, яким є українське суспільство: воно готове до поїдання лайна в обгортці, на якій написано “делікатес”.

Тарас Марусик

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *