Політика Суспільство

Маніпулятор Маск

Написане в інтернеті має значення. Особливо написане людьми, яких читає величезна аудиторія. Особливо ними. Тому писати щось, що стосується життя і здоров’я людей, долі десятків мільйонів, які прямо зараз вирішуються, навіть жартома — не можна. Маніпуляція у формі опитування — прийомчик старий як світ. Байдуже, які будуть відповіді, якщо у самому питанні ти вже прописуєш засадничо хибні тези.

Це прийом зокрема використовують на виборах, щоб підтягнути кандидата, котрий на 5 місці до другого. Беруть фаворита і того, хто на п’ятому і проводять опитування: «Як ви думаєте, хто переможе — цей чи той». Всі, звісно, кажуть шо фаворит, але той інший у свідомості опитаних автоматично стає на друге місце. З п’ятого. Гарний фокус, правда?

Не можна прирівнювати Україну до росії, не можна шукати причини війни всередині України і пробувати за рахунок цих причин зупинити війну. Всередині нашої країни причин нападу росії на Україну ТУПО НЕМА. Можна скільки завгодно волати про «наголосували» і всіляке інше — але це не причина нападу. У цьому і суть демократії — що ми можемо голосувати навіть за жабу, якщо захочемо. Це, бляха, наші справи і, бляха, наша жаба. Погана підготовка до захисту — це НЕ ПРИЧИНА нападу росії на Україну. Погана підготовка до захисту — це причина нашого поганого захисту. Крапка.

Ми за довгі місяці потратили колосальні зусилля наших дипломатів, влади, лобістів, діаспори на те, щоб нам почали допомагати зброєю та грошима. Щоб в принципі почали ДОПОМАГАТИ, а не співчувати і бідкатись. Тому не можна просто стенати плечима, коли хтось значимий і відомий, на кшталт Маска чи Папи Римського, пише якусь фігню, котра продовжує терміни війни у нашій країні. Мовляв, ну, написав якийсь чувак, це просто думка однієї людини, свобода слова. Ні, друзі, так це не працює. Коли слова ведуть до обмеження свободи інших людей — то ці слова не свобідні.

Не можна прирівнювати Україну до росії, мовляв, воюють дві країни — щоб був мир, то треба їх помирити і щоб вони перестали воювати. Ми не в полі воюємо і не домовлялись з росією попередньо про війну. Ні, ми просто собі жили, а на нас віроломно напали. Вночі, як справжні бандити, без оголошення війни.

Суть дій усього світу зараз має бути не у захисті України, а у зупиненні росії. І це принципово різні речі.

І кожен, хто пише щось у стилі «не все так однозначно» або «давайте шукати компроміси» — допомагає росії рухатись вглиб нашої території великими металевими машинами і вглиб наших тіл невеликими металевими шматками. А тут чувак напряму пише про те, що мають проводитись референдуми і люди самі мають вирішувати з ким вони і чиї це землі. Ну, охреніти! Так путін це і робе прямо зараз. Хай працівники його заводів із виробництва Тесл проведуть референдум кому належать ці заводи…

Володимир Гевко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *