Політика

Медвідь виявився паперовим

Потужний «російський ведмідь» насправді виявився паперовим. Те, що Україну тепер завалять зброєю — мене вже зараз зовсім не дивує. Якщо уважно вчитатися в умови ленд-лізу США, починаєш розуміти причину одностайності німецького Бундестагу щодо постачання Німеччиною важкого озброєння Україні, 200 тонн озброєння з Іспанії та багатьох інших країн. За виключенням літаків і військових кораблів, потужної зброї ППО, збройні сили України починають вирівнювати паритет сил з російським військом.

Як зауважили сьогодні вітчизняні та зарубіжні ЗМІ «потужний «російський ведмідь» насправді виявився паперовим». «Російська армія, — пише одне із видань, — мала стати світовою силою. Після невдалої війни з Грузією у 2008 році вона була скорочена у розмірах, засипана грошима та «загартована» у боях на сході України та в Сирії. Але її діяльність в Україні цього року була безладною, що змусило деяких західних чиновників замислитися, чи не є «російський ведмідь» насправді «паперовим»?

Російське вторгнення яскраво продемонструвало погане планування російською армією. Багато армійських проблем, таких як суцільна корупція, слабка логістика та відсутність унтер-офіцерів показало, що недоліки і провали ЗС Росії вже носять системний і структурний характер.

Мабуть, це і є причиною ентузіазму багатьох західних експертів, які вже впевнено заявляють, що Росія ще може виграти, якісь битви, але війну вона вже однозначно програла. І у другій половині травня, або на початку червня настане переломний момент у цій війні.

Я не буду поспішати з висновками, але оптимізму особисто мені додається. Слава навіки Збройним Силам України, українському народу і усім союзникам України.

Ростислав Демчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *