Хвиля Десни » 28 Квітня, 2022

Daily Archives: 28 Квітня, 2022

Культура Суспільство

Непереможне насилля

Published by:

Дивовижно, скільки всього придумало людство за останні десять тисяч років — від кам’яної сокири до пересадки серця. Але як убезпечитись від воєн так і не придумало. Навпаки, дуже вдосконалило цю форму деструкції, понавигадували безліч видів зброї, страшних і руйнівних. Ціла військова наука вчить як вести наступальні бойові дії, військо специфікувалось на десятки родів — від саперів до підводників.

Continue reading

Політика

Медвідь виявився паперовим

Published by:

Потужний «російський ведмідь» насправді виявився паперовим. Те, що Україну тепер завалять зброєю — мене вже зараз зовсім не дивує. Якщо уважно вчитатися в умови ленд-лізу США, починаєш розуміти причину одностайності німецького Бундестагу щодо постачання Німеччиною важкого озброєння Україні, 200 тонн озброєння з Іспанії та багатьох інших країн. За виключенням літаків і військових кораблів, потужної зброї ППО, збройні сили України починають вирівнювати паритет сил з російським військом.

Continue reading

Культура Політика

Бути русским – соромно і гидко

Published by:

Позитив у тому, що українці і Захід починають переоцінювати росіян і все російське. Люди, які здавалися багатьом культурними, витонченими, розвинутими, з балетом і Достоєвським, з русскім язиком — надєждой міра — куди вже там тому українському селу з його салом і борщем і американським ковбоям із їхніми коровами — нарешті постали перед нами у правдивому світлі.

Continue reading

Суспільство

Горе, якщо вас любитимуть всі…

Published by:

Південь Вінниччини. 100 відсотків україномовний населений пункт. Другий місяць війни. З двору української родини гучно лунає російська попса. З іншого двору якась весела іноземна музика в страсний тиждень, у воєнний час. Люди веселі і не обтяжені загальнонаціональним горем. Ну, бо це ж не в них…

Continue reading