Політика

Меню путіна: після бульби — бограч…

Путін шукає нові переговорні майданчики і обирає у посередники прем’єра Угорщини Віктора Орбана. Він хоче провести зустріч у Будапешті між Францією, Німеччиною, Україною та Росією за участі «нейтрального» Орбана. Але не для підписання договору про «мир» і виведення своїх військ з території України, а тільки для «припинення вогню». Тобто, заморозити конфлікт і залишити свою армію там, де вона зараз.

Однак, усі прекрасно розуміють, що армія Росії тріщить по швах, російська економіка гине… Тому військово-політичному керівництву Росії потрібна терміновий перепочинок, перегрупування військ і зміна тактики для подальшого загарбання України. Ми також розуміємо, що запропонований Путіним новий формат — це ніщо інше як «Мінськ-3». Лише замість Mінська — Будапешт, а замість Лукашенка — Орбан. Всі решт — ті самі особи з ялового Нормандського формату.

Сподіваюсь, цього разу «фокус» не вдасться.

Тепер стає чітко зрозуміло, чому президент Франції Емануель Макрон і президент Володимир Путін так часто надзвонюють один-одному: Путіну потрібен перепочинок у війні з Україною, а Макрону перемога на президентських виборах у Франції, Орбану — зберегти прем’єрський портфель.

Ростислав Демчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *