Політика

На форумі «Амброзетті»

Ну, нарешті дочекався! Вчора Володимир Зеленський майже слово в слово цитував мої звинувачення на адресу Петра Порошенка і критику “Мінських доповленостей” та “Мінських протоколів”. Кілька разів похвилинно розписував про те, як Петра Порошенка колишня канцлер Німеччини Ангела Меркель, екс президент Франції Франсуа Олланд та Володимир Путін заманили у цю пастку під назвою “Мінські домовленості”.

Це була “повзуча” здача українських територій.

Нарешті учора Володимир Зеленський під час зустрічі з прем`єром Італії Джорджією Мелоні на полях міжнародного форуму “Амброзетті” назвав речі своїми іменами.

Президент України запевнив, що про повернення ані до “Нормандського формату”, ані до “Стамбульського формату”, про які зараз просить Москва, не може бути й мови. Тільки “Мирний план України”, який був ухвалений і підтриманий більшістю країн світу під час Всесвітнього саміту миру у Швейцарії.

Сигнали про “мирні” переговори з Москви почастішали. Для публічного прохання про них Кремль навіть найняв “сватів” – прем`єра Угорщини Віктора Орбана і президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Усі прекрасно розуміють, що Росія видихається. Вона ослабла і програє війну, тому просить про тайм-аут і переговори. Але зі слабкими противниками переговори не ведуть. Їх добивають! Україні і світові потрібна повна і безумовна капітуляція Росії!

Ростислав Демчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *