Політика

На Заході «дограються» у гольф…

Особливо мені було цікаво читати про оголошений план Зеленського російських лібералів-біженців. Ум-розум-інтелект просто витікає з кожного ними написаного слова. І найбільш вживаним є запитання: а навіщо такий проблемний актив, як Україна, Заходу?

Лексика небожителів, зверхність випускників кращих університетів США і Великої Британії просто пронизує кожне слово. Титани глобальної економіки, ліберал-космополітизму, яких перемогли у власній країні інтелектуальні пігмеї кадирови-дугіни, і далі тримають на постарілих обличчях масочки гуру.

Навіщо Заходу такий актив, як Україна?

В рамках дискусій, які уже понад 40 років задають подібні російські і західні ультраліберали, відповіді не знайдете. Бо це рамки базарного спекулянта, який далі свого прилавка і огородженого для торгівлі майданчика не бачить нічого. Здається, екс-міністр закордонних справ ФРН Йошка Фішер якось з гордістю проголосив: ми в Європі більше геополітикою не займаємося.

Це архаїка, імперіалізм і фашизм. На плечах у західних політиків та інтелектуалів елегантні ключки для гольфа. Довкола рівненьке гладеньке смарагдове поле з правильно продовбаними лунками. Ніякої геополітики. Зручне мʼякеньке взяття, шортики, теніска з найновішого бренду, пообіч акуратненькі гольф-авто, які після гри на екологічно чистій електротязі відвезуть до бару зі свіжевичавленим соком.

Ідилія! І на це рівненьке смарагдове поле вʼїджають бульдозери. Із кабін виходять з великим гаєчним ключем давно неголені і немиті буряти-хамасівці, іділівці-хусити і кажуть господарям: 2 хвилини на те, щоб ви прибрали всі ваші іграшки з поля — ми тут зоремо і опійнийм мак засіємо. Ви не займаєтеся геополітикою, а ми от дуже такі штуки любимо.

І от дві-три тисячі таких бороданів, отримавши від Ірану-росії кілька сотень ракет, перевертають уверх дном всю світову торгівлю. Червоне море і Суецький канал взято під вогневий контроль хуситами, вантажопотоки морем пішли старим кружним шляхом аж через мис Доброї надії – ціни на всі товари, що поставляються з Азії і до Азії ростуть, як на дріжджах. І американці, і французи, і британці довбають дорогущими ракетами печери і скелі, де ховаються вчорашні козопаси. Навіщо це Заходу? Який-такий актив в каміннях і пустелі йєменського півострова?

Віктор Лешик

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *