Політика

Нам не потрібен мир, нам потрібна перемога!

Так. Це вже цілком офіційно. Зеленський планує замінити головнокомандуючого ЗСУ Валерія Залужного. Про це він сказав в інтерв’ю службі новин італійського телеканалу Rai1. Відповів у тій же манері, в якій відповідав на це запитання на своїй осінній прес-конференції:

«Коли ми говоримо про це, я маю на увазі ротацію цілої низки державних лідерів, не тільки в одному секторі, такому як військовий. Я розмірковую над цією заміною, але не можна сказати, що тут ми замінили одну людину, — сказав Зеленський. — Якщо ми хочемо перемогти, ми повинні штовхати всіх в одному напрямку, переконані в перемозі, ми не можемо зневіритися, опустити руки, ми повинні мати правильні позитивні енергії… Тому я говорю про перезавантаження, про заміну, я маю на увазі щось серйозне, що стосується не однієї людини, а напрямку керівництва країною».

Про перезавантаження (плагіат Горбачова й Обами) — це ніщо інше, як словесний туман. Ні Зеленський, ні його команда не здатні на серйозні комплексні реформи. Навіть у мирний час не були здатні. У час війни про перезавантаження говорити можуть лише військові, які (теоретично) встановили б особливий режим правління на час бойових дій.

На зараз ціль у Зеленського тільки одна – Залужний. Зеленський страшенно боїться саме того, що я згадав – єдності силовиків на вищому рівні. Розсварити їх навіть перспективою кар’єрного вивищення – ось ціль пліток, закидів дези, маніпуляцій, до яких вдається офіс президента.

Ремонтувати те, що працює добре? Який у цьому смисл? Для виживання держави – жодного. Смисл є тільки у виживанні групи осіб, які без допомоги США просто не уявлять, як можна вистояти у війні. Тому запущений механізм компрометації Залужного-Наєва і розкручується піар Сирського і Буданова.

Це найгірший із сценаріїв, який тільки можна придумати. Зеленський просто демонструє свою неадекватність. Його справді вже час попросити пройти тест на вживання психотропів. Приїхати в Запоріжжя і комісарити серед військових: треба за будь-яку ціну взяти Мелітополь (при цьому доля Авдіївки просто зараз висить на волосині) – це вже просто діагноз.

Я постійно писав, намагаючись консолідувати всі здорові голови для дотримання законності і націленності на перемогу. Але історія зі стрімким прогресуючим бонапартизмом Зеленського вимагає зараз чіткої і однозначної позиції: геть руки від Залужного!!!

Віктор Лешик

P.S.
Якщо Зеленський таки звільнить Валерій Залужний, то маємо бути готовими до кількох важливих речей.
1. Новий Главком неминуче буде маріонеткою ОП, а безуглі арахамії помикатимуть Генштабом.
2. З огляду хоча б навіть на п.1 новий Главком неминуче буде менш принциповим і компетентним, ніж Залужний (інакше б він на це не пішов).
3. З огляду на п.1 і п.2 — нас чекають важкі часи на фронті, куди важчі, ніж зараз.
4. Зате ми дізнаємося ім’я майбутнього президента.

За будь-яких обставин, пану генералу Валерію Залужному – моя безкінечна вдячність, підтримка і повага. «Нам більше не потрібен мир, нам потрібна перемога». Маю честь.

Олексій Бик

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *