Політика

Неохайна підлота

Савік Шустер пропонує відновити в Україні смертну кару — саме ту смертну кару, дякуючи якій лукашенківську Білорусь не пускають навіть на поріг Ради Європи.

Ту смертну кару, яка — подобається це комусь в Україні чи ні — й відрізняє європейські країни від неєвропейських. Все під благородним гаслом боротьби з корупцією — щоб сподобатися, щоб почути оплески тут і побачити схвальну посмішку там.

Не треба думати, що Шустер про наслідки відновлення смертної кари не знає.
Знає.

Просто намагається затягти українців у чергову провокацію.
Таких провокацій було чимало, поки він стояв на панелі свого шоу. Тепер використовується книга. Потім знайдеться ще щось. Адже коли країна в непростій ситуації, коли люди дезорієнтовані, коли здається, що попереду провалля, дуже важливо бути першим, хто до цього провалля підштовхне.

Я, як правило, намагаюсь не висловлюватися з приводу вчинків колег — тим більш тих, з ким пов`язані десятиріччя мого творчого життя.

Але ж питання навіть не в тому, що Шустеру плювати на мою країну — йому й має бути байдуже до цієї дійної корови своїх телевізійних маніпуляцій. Проблема в тому, що йому плювати на людей. Він чудово усвідомлює їхню наївність, неосвіченість, дитинність, нездатність простежити наслідки своїх дій і бажань — і радісно все це використовує.

Я втомився від цієї неохайної підлості, від цього інтелектуального зґвалтування.

Віталій Портников

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *