Політика

Пальцем сала не уріжеш

«У Вільні – городі преславнім», як писав український духовидець Тарас Шевченко, закінчився саміт НАТО. Багато очікувань, багато сподівань – але мало звершень. Чому? Бо еліта неоковирна, мерзенна, грошолюбна, лінива, компрадорська, нетефорна, брехлива, продажна, безвідповідальна, безрадісна… Варто чітко розуміти: є Нація, створена Богом, і є держава, створена нацією для задоволення своїх національних потреб.

Якщо нема держави, нація покладає обов’язки держави на політичну еліту. Якщо нема політичної еліти – вона покладає обов’язки держави на літературу. Так було. Так є. І так буде. Господь посеред нас. Нація довго, скрупульозно, вартісно та цілеспрямовано вилонює еліту. Еліта покликана вірою та правдою служити своїй нації.

Українська еліта принаймні двічі зрадила свою націю. Уперше, коли пішла на унію з історичним ворогом. Удруге, коли пішла на боротьбу за інтереси Московії проти своєї нації. Як трактувати подсовєцьку еліту? Коляборанти? ПристосОванці? Хзн.

Як мовить Іван Бандурка – такі були часи. Та ні, Іване. Така була гнила еліта. І є. І буде? Е, ні, пане-брате, як мовив герой повісти Бориса Харчука «Вишневі ночі», пальцем сала не уріжеш. Нація платить високу ціну за свою самість, за свою місію перед Господом – бути.

Держава?
Вона неадекватна і у такому вигляді не має права на існування після завершення гарячої фази московсько-української війни. Мусить статися повне конституційне перезавантаження. Шевченко мовив, що нація — «єдність мертвих, живих та ненарожденних». І тільки у сій жорсткій і просторій водночас парадиґмі має значення і життя, і творення, і смерть кожного з нас.

Не люблю нарікань на Европу та світ – з притягненням недолугого віршика Олександера Олеся «Европа мовчала». Европа і світ кров’ю та потом вибороли, вигризли, вибудували свої добробут, достаток, безпеку. Подеколи у соцмережах публікують х*єту, де порівнюють пенсії європейців та українців. Чепушили дурні – тАмешні пенсіонери збудували таку соціяльну формацію, яка їм платить достойну пенсію. А наші пенси вартують тої злидоти, яку збудували самі.

Нарікання на «мудрий наріт, що шото там не поняв і не так проголосував» — х*йня абсолютна. А що ви запропонували йому, сему народови, ви – еліта, ви – яйцеголові, ви – припаковані та високоосвічені? А нич. КРАСТИ, БРЕХАТИ ТА ТОРГУВАТИ УКРАЇНСЬКИМИ ЦІННОСТЯМИ – ось ваше пощодення.

То з чого мав нарід обирати – з кого? Зараз – та ж гісторія. У збіговиську Донія у Леонардо побачив усіх тих же: політолухи, політтехнолухи, журнашлюхи, полІтіхи, стукачі, сексоти та міські самашедші. Ніхто не вмер, нікого вОйна не потлумила. Як мовить през – «усі тут». Чекають повернення мирних часів у звичній системі координат згідно звичного кошторису.

Але Україна уже не та – инша. Хочете ув ЄС і НАТО? То будьте як ЄС і НАТО, а не як Московія чи Китай. Почніть з себе. Почніть зі свого дому. Почніть зі свого оточення. Не толеруйте х*йні. Не творіть х*єти. Любіть. І вірте. Слава Нації.

Роман Кухарук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *