Хвиля Десни » 14 Липня, 2023

Daily Archives: 14 Липня, 2023

Ексклюзивна хвиля

Український народ не винен? А хто винен?

Published by:

На світлині угорі досить правдива ілюстрація результатів саміту НАТО у Вільнюсі. Не захотіло НАТО прикрити сьогодні своїм щитом Україну, щоби не гинули від рашистських ракет жінки і діти… Однак тут є три неточності.

Continue reading

Культура

Небіжчик без Нобеля

Published by:

Те, що Мілан Кундера помер, так і не дочекавшись свого Нобеля, вважаю найбільшою й незмивною політичною ганьбою Шведської Академії від часу сумнозвісної нагороди для «проекту Шолохов». До Кундери можна було ставитись як завгодно (я сама непевна, що хотіла б мати його в числі своїх друзів), але навіть ненавидячи його всім серцем, неможливо не визнати, що в останній третині ХХ ст. для роману як жанру ніхто в світовій літературі більшого не зробив.

Continue reading

Політика

Підсумки саміту НАТО у Вільнюсі

Published by:

Україна чекала на чіткі і зрозумілі меседжі від саміту НАТО у Вільнюсі, але вийшло навпаки. Офіційний Київ подав чіткий і зрозумілий сигнал: надайте Україні новітню і потужну зброю. Українькі ж бо вояки захищають не лише свою вітчизну, але і східні рубежі НАТО і ЄС. Знайшли собі «буферну зону» – Україна. І дещо зухвалі заяви Володимира Зеленського під час саміту цілком виправдані.

Continue reading

Політика

«НАТОвкли по самий Вільнюс»

Published by:

ПІСЛЯ «НАТОвкли по самий Вільнюс» підсумую, що наша зовнішня політика не тільки наївна і нефахова, але й показово несамостійна. Ціна останнього надто висока — життя українських вояків. Так само можна впевнено говорити про відсутність незалежної політики альянсу. Він не тільки боїться кинути виклик москві, але й відверто підіграє державі-терористу, не лише на рівні зовнішніх комунікацій.

Continue reading

Політика

Пальцем сала не уріжеш

Published by:

«У Вільні – городі преславнім», як писав український духовидець Тарас Шевченко, закінчився саміт НАТО. Багато очікувань, багато сподівань – але мало звершень. Чому? Бо еліта неоковирна, мерзенна, грошолюбна, лінива, компрадорська, нетефорна, брехлива, продажна, безвідповідальна, безрадісна… Варто чітко розуміти: є Нація, створена Богом, і є держава, створена нацією для задоволення своїх національних потреб.

Continue reading

Політика

Перемога або смерть

Published by:

Наржавшись з фото Зеленського, який поодиноко стоїть і дивиться на спини лідерів країн-членів НАТО, можна нарешті більш тверезо підійти до підсумків саміту у Вільнюсі. Насправді фото ідеально відображає його результати. Країни-члени НАТО вчинили підлість, вони знають про це, але вони можуть це собі дозволити. Немає жодного зв’язку між реформами і членством у НАТО.

Continue reading