Політика

Помінятися місцями з катом

У Путіна – чергове загострення. Цього разу повномасштабне, одержиме, на грані фолу. Чолов’яга, схоже, остаточно втратив розум без шансу на ремісію, а ми потроху «пливемо» за ним слідом, мов зачаровані. Але чому? Символічну відповідь на це запитання дає система Таро «Психологічний портрет», де життєву місію Путіна характеризує 12-й аркан – Повішений.

Якщо коротко, то це архетип одночасно жертви і ката. Причому ці дві ролі в одній людині уживаються цілком гармонійно. У дитинстві та ранній юності хлопчик був, напевно, постійним об’єктом для биття і приниження, а коли підріс, ладен відтяти голову всім, хто й далі бачить у ньому «тварь дрожащую», а не того, «кто право імєєт».

Є у 12-го аркану, звісно, і вища іпостась. Це коли людина, на певному етапі життя настільки глибоко проймається власним духовним розвитком, що свою особистість починає асоціювати виключно з душею, звівши потреби тіла до дрібного мінімуму. Але потуги Путіна на цьому рівні звелися хіба що до оголошення РФ окремою цивілізацією, яка є «духовнішою за розбещений Захід». Ну хто б казав?

А далі все як по писаному. Якщо такий політик піднімається на Олімп, його починають переслідувати різного роду завойовницькі «глюки». Голова «вішалника» по вінця завантажується наполеонівськими планами, розрахованими на «довгограючий» героїзм. Він бачить світ переверненим і свідомо йде з ним «не в ногу». Чим масштабніша його ціль, тим вища ціна.

При цьому він не той чоловік, який кудись поспішає. Відхопив кровопролиттям шматочки чужих територій, підвісив їх у цілковитій невизначеності і заколисує міфічними побрехеньками доти, поки не визріє до чергової авантюри. Причому самі жертви до пори до часу не тільки не пручаються – вони ловлять від того висіння якийсь дивний тантричний кайф. Таке враження, ніби з Повішеним вони на одній хвилі і не здогадуються, що стали жертвами. Ті, хто прозрів, звісно, тікають або гинуть у катівнях, а справа самого ката й далі процвітає.

Чому все так? Тому що адекватний (позитивний) Повішений – це людина, яка не може досягти нової мети, допоки не принесе у жертву ту частину свого життя, що вже втратила актуальність. Повішений же «у мінусі» – це такий собі ідейний маніяк, який задля реалізації своїх цілей кидає на заклання не свою, а чужі душі. А ті блаженно гойдатимуться на ешафотах, повторюючи, мов мантру: «Он дєлаєт всьо правильно. Вот потєрпім єщьо нємного, і тогда уже зажівьом». На жаль, злізти з фатальної шибениці вони зможуть лише тоді, коли зрозуміють, що «рятівник», на якого вони так довго молилися, і є їхнім замаскованим катом.

Але не все так сумно, як може здатися на перший погляд. Життя Повішених – циклічне, тому їм щастить не завжди. Ось психоматриця Путіна на 2022 рік:
07.10. 2022
14 5 0 0

Нульова основа у матриці року говорить про те, що на власника аспекту протягом дванадцяти місяців чекає тотальне перезавантаження. У свою чергу П’ятірка, як архетип свободи і прогресу, вказує на природу самої трансформації. І що? Та нічого! Де Путін зі своєю реконструкцією епохи царя Гороха і де прогрес третього тисячоліття? Це навіть не смішно. Це та ситуація, коли краще взагалі промовчати через відсутність точних архаїзмів, бо зеро воно і на Росії зеро. Просто там ще цього не збагнули.

Що нам робити зараз? Побороти страх! Коли жертва перестає боятися, вона міняється зі своїм катом місцями. І тоді Повішеному не позаздриш. Він знову повернеться до того стану, з якого вийшов. Тобто перетвориться на жалюгідне посміховисько, що є його невідчепною тінню. В принципі, він уже смішний з війною, яку влаштував у телевізорі. Шкода лишень, що підвішені жертви йому й далі продовжують вірити…

Лариса Салімонович, «ГРІНЧЕНКО-інформ»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *