Політика

Пост самітське каміння

Час «збирати каміння» після саміту НАТО у Вільнюсі настав швидше, ніж хтось очікував. Першим за свій повчальний і менторський виступ на адресу України у Вільнюсі, фактично, вибачився перед Володимиром Зеленським президент США Джо Байден. “Я знаю, ти розчарований моїм учорашнім повчальним виступом. Я сьогодні також шкодую за те, що сказав. Я також з нетерпінням чекаю перемоги України над російськими агресорами і завершення війни…” І по-дідівськи, як онука, поплескав Зеленського по плечу Байден.

Ми вже знаємо, хто конкретно підсунув дідусю Байдену шпаргалки двадцятилітньої давнини про реформи, корупцію, свободу преси тощо…

Також внести ясність у сказані слова на полях саміту НАТО у Вільнюсі щодо «замало подяки» побажав міністр оборони Великобританії Бен Воллес. Він написав на цю тему допис на своє виправдання у Facebook.

Міністр оборони Великобританії зазначив, що не мав на меті якось принизити чи применшити співпрацю країн. Він пояснив, що “мав на увазі виклики, які можуть виникнути, коли ми працюємо над спільною метою – допомогти Україні отримати те, що їй потрібнo”.

Варто пам’ятати, підкреслив Уоллес, що “у багатьох країнах і деяких парламентах немає такої сильної підтримки, як з боку Великобританії”, і що “населення і всі партії в парламенті підтримують зусилля уряду стосовно допомоги Україні. Я особисто продовжуватиму підтримувати Україну до кінця – стільки, скільки потрібно», – підсумував міністр.

Ростислав Демчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *