Хвиля Десни » 15 Липня, 2023

Daily Archives: 15 Липня, 2023

Культура

Недописана сповідь Олега Бабишкіна

Published by:

Є книжки, які дочитуєш із полегкістю, наче позбувся тяжкої ноші, а є й такі, коли на остатніх сторінках відчуваєш, як наростає жаль близького розставання – мовби прощаєшся з рідною людиною. Олег Бабишкін залишив нам цю книжку недописаною і від тої наглої обірваності оповіді лише множиться читацька докука. Я, на свій сором, не читав наукових книжок Олега Кіндратовича – ще студентом колись гортав його дослідження про драматургію Лесі Українки, втім то було радше гортання з обов’язку, яке зазвичай осідає хіба що в закамарках підсвідомого.

Continue reading

Культура

Казус Іванціва, кейс Винничука

Published by:

Повернувся щойно зі столиці москворотих — Ірпіня. Прикре ураження. Їм мало бомбувань, мало окупації. Що їм ще? Що? Кіч перед ратушем (тонюнький Шевченко, що махає пінзелем як дириґент патичком) римські оголені чоловіки. Хфантани красіві. Парк Незнайка повен люду. А де парк Знайка? Пора б і се українізувати. Кіт Валєра — реальний мер українського та україноцентиричного Ірпіня — фалився, що ув Ірпени з’явилися вулиці Череватенка, Мушкетика, Кулиняка, Наталі Околітенко…

Continue reading

Політика

Пост самітське каміння

Published by:

Час «збирати каміння» після саміту НАТО у Вільнюсі настав швидше, ніж хтось очікував. Першим за свій повчальний і менторський виступ на адресу України у Вільнюсі, фактично, вибачився перед Володимиром Зеленським президент США Джо Байден. “Я знаю, ти розчарований моїм учорашнім повчальним виступом. Я сьогодні також шкодую за те, що сказав. Я також з нетерпінням чекаю перемоги України над російськими агресорами і завершення війни…” І по-дідівськи, як онука, поплескав Зеленського по плечу Байден.

Continue reading

Політика

Навздогін саміту у Вільнюсі

Published by:

Спогад річної давнини в тему. В контексті недавньої жорсткої посадки нашого МЗС у велику калабаню Вільнюса згадався показовий епізод березня 2022-го. Після якого навіть спинним мозком зрозуміла, що закордонна публіка реально не вкурює масштабів нашої трагедії, бо просто неспроможна. Відтоді нічого не змінилося, адже це не до їхніх родичів і друзів прилітає щодоби.

Continue reading