Політика

Про «хороших» білорусів

Кажуть: у кожного своя правда. Дехто виправдовує дії білорусів тим, що в Україні парламент не засудив російсько-грузинську війну. Справді, наша ВР була у тих обставинах ганебною. Наша ВР переважно завжди ганебна, але іншої ВР у нас, на жаль, нема. Однак Україна ніколи не була плацдармом для запуску по Грузії московських ракет. Через нашу територію не ішли війська на Грузію…

Взагалі проблема грузинів не в Україні, а от Білорусія створює Україні реальні проблеми. Проблема Грузії в тому, що грузини ненавидять росіян, але працюють на російську економіку й російських туристів. Я взагалі не уявляю, як можна обслуговувати туриста, якого насправді хочеться отруїти чи придушити?!

І в цьому грузини дуже непослідовні. Вони сповідують багатовекторність нашого таргана Кучми, хоча, можливо, й не здогадуються про це. А от українці не хочуть багатовекторності, тому ми й воюємо з Росією. В Україні такий дебільний диктатор, як Лукашенко, є неможливим. Саме тому Україна — це Україна.

Я колись більше, а нині зовсім трішки співчуваю білоруським патріотам і людям, що хочуть змін в Білорусі, але жодних змін найближчим часом у Білорусі не буде. Однак «хорошим» білорусам, як і «хорошим» русскім в Україні не місце. Хай просяться ці «хороші» патріоти, що паразитують на авторитаризмі своїх націй, до поляків, до чехів, до литовців, а ще простіше — стають поляками, литовцями і т. д.

Просто треба розуміти: нації, що вбивають українців, не можуть бути для українців хорошими, з яким би Биковим вони до нас не приходили. Білоруси, а не українці убили свого непоганого письменника Василя Бикова. Росіяни убили усіх своїх чехових-достоєвських. А Українці воскресять і Шевченка, і Франка, і Сефаника, і багатьох інших.

Українці — жива нація, нація, що бореться за себе і за добро у нашій частині світу. Білоруси не мають жодних перспектив — хіба що асиміляція з тими сусідами, яким вони поки що не принесли московські ракети.

Роксана Харчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *