Політика

Про підводний човен і підводні течії

«Віддайте нам всю Європу…» Бастіан Маттео Скьянна (Bastian Matteo Scianna) з університету в Потсдамі є німецьким дослідником і автором, який спеціалізується на питаннях військової історії, стратегічних дослідженнях та безпеці, зокрема, з акцентом на сучасну історію Німеччини.

Бастіан поміж архівних документів президента Клінтона, які нещодавно згідно із законом США віддані в публічний простір, знайшов фрагмент стенограми телефонної розмови Бориса Єльцина і Біла Клінтона від 1999 року…

Московський цар-демократ, розстрілявши свій парламент, Чечню і влаштувавши різню грузинів в Абхазії, пропонував американському другу Білу віддати весь контроль над Європою росії. Не запарюватися тим дрібʼязком “Сербія-Приштіна-Косово”, а просто взяти і всю відбудовану на американські гроші Європу віддати під “безпековий контроль” рф.

« … Мені європеєць подобається. Я живу в Москві. Москва знаходиться в Європі. Ти можеш володіти всіма іншими державами і берегти їхню безпеку. Я візьму Європу»

Хтось може це вважати за пʼянючу маячну царя Боріски. Але такої маячні за роки спілкування Єльцина і Клінтона – мішки: Clinton Presidential Library. Україну Єльцин після Будапештського меморандуму за умовчанням і так вважав своєю територією. Бунтував проти розширення НАТО – і пропонував Клінтону таємно у підводному човні підписати всі потрібні документи, щоб заблокувати розширення НАТО на Схід. Клінтон не погодився на підводну прогулянку — у той час у нього була інша розвага… розгрібав наслідки роману з Монікою Левінські…

Віктор Лешик

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *