Політика

Про те, що «не на часі»

Як добре, що в нас є такі хороші перші леді. От перша леді США Джилл Байден здійснила турне Центральною Європою, де зустрічалася з українськими біженцями. А потім прибула в Україну, де відвідала в Ужгороді школу, в якій розмістили внутрішньо переміщених осіб. А заодно витягнула на світ Божий Лєну Зєлєнску. Бо ми її останній раз побачили на день святого Валентина, та й то були сумніви, чи це цьогорічна зйомка, а потім, як у море (лігурійське?) канула.

Коли стало зрозуміло, що перша леді США буде в Україні, довелося й тутешню звідкись витягувати…

А ще ми раді, що в нас є чудова перша леді Агата Корнгаузер-Дуда, яка спеціально літала до США, де зорганізувала виділення двох госпіталів для ЗСУ, а також відвідувала під час війни Україну, зустрічалася з нашими біженцями, передавала подарунки їхнім діткам. Ще є й своя чудова перша леді Марина Порошенко, яка всю війну опікується фондом родини Порошенків та продовжує депутатську діяльність у Київраді якраз у сфері гуманіттарної політики. Хороші у нас перші леді.

Щоправда, з чинною якось трошки не склалося, але ж про це «не на часі»…

Ще в Києві можна було зустріти в метро президентку Бундестагу Барбель Бас, яка прилетіла вшанувати в день пам’яті 8 травня жертв Другої світової та загиблих українців в уже третій… Також у Києві офіційно перебував президент Сторингу Норвегії. А віце-президентка Бундестагу на чолі парламентської делегації прибула до Одеси, яка перебуває під регулярними ракетними ударами, сьогоднішній день не був винятком. Так само Київ відвідав Джастін Трюдо, який окрім іншого відновив роботу канадської амбасади в столиці, а також побував у Ірпені.

Багато візитів, серйозна присутність відомих політиків, серед яких не менше половини — жінки, які зовсім не бояться опинитися в країні, проти якої триває агресія. Може, вже декому з наших пора вилізти зі схованки?

Тарас Чорновіл

1 Коментар

  1. Анатолій Пінчук

    На жаль, нашу, місцеву навіть виконувачкою обов’язків першої леді назвати складно…
    Особливо, якщо її чоловік досі лише грає роль Президента…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *