Політика Суспільство

Про те, що в Чернігові не на часі…

Пройшла інформація, що нинішній зрадник України, російський гауляйтер окупованої частини Запоріжжя Балицький є племінником того гидко знаменитого в історії України Балицького, який був головою ОГПУ і відзначився розстрілами українців та виселенням «куркулів» до Сибіру. Думаю, що насправді ступніь родичання не є аж таким, але від того суть не міняється.

Проте я думаю про інше: цього Балицького, що зараз править на окупованій території, українці обирали народним депутатом аж двічі — першого разу в окрузі № 80, набрав майже 55 відсотків голосів, хоча йшов від Партії регіонів. Другого разу в цьому ж окрузі набрав майже 48 відсотків голосів. А до того ще обирався тими ж такими українцями в Запорізьку обласну раду.

І столична влада його толерувала — скажімо, він був аж 4 роки керівником департаменту в міністерстві економіки і з питань євроінтеграції Кабінету Міністрів України. Його ж і СБУ перевіряла, правда? І, мабуть, мав доступ до секретної інформації?

І ось таких балицьких – як собак із реп’яхами! Cкажімо, щойно оголошено підозру в державній зраді народному депутату від ОПЗЖ Ренату Кузьміну. І це не стало несподіванкою, бо українці й так бачили десятиліттями, що на ньому печатку ніде ставити… Ще до того, як він, заступник Генерального прокурора (!), награвав бандитську «Мурку». І також мав доступ до секретної інформації…

… Інколи диву даєшся — як та Україна ще вистояла досі, як окрема держава?! І наостанок ще про Балицького. У Чернігові досі є вулиця… імені Балицького. Коли свідомі чернігівці підняли шум — у міській раді запевнили, що це не на честь того чекіста Балицького, а якогось маловідомого радянського партизана. А яка різниця?! От нафіга він нам?

Але перейменування вулиць у Чернігові зупинене. Дерусифікація не на часі?

P.S.
Одним із перших рішень Балицького-зрадника було перейменування вулиці Дмитра Донцова на вулицю Павла Судоплатова. Хто не знає: Донцов — ідеолог українського націоналізму, Судоплатов — вбивця Степана Бандери. Для росіян перейменування вулиць, на відміну від Чернігівьскої міськради — на часі.

Василь Чепурний

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *