Хвиля Десни » 7 Жовтня, 2022

Daily Archives: 7 Жовтня, 2022

Культура

Не ті тепер «нобеліанти»…

Published by:

Цьогоріч Нобелівська премія з літератури знов не наша. Її присуджено французькій письменниці Анні Ерно «за хоробрість і клінічну точність, з якою вона розкриває витоки відчуженості і колективні обмеження особистої пам’яті». Ну, ок, ми як не знали минулорічного лауреата з Танзанії Абдулразак Ґурна, так не знатимемо і цієї…

Continue reading

Культура

Академік Сергій Єфремов

Published by:

6 жовтня (за ст.ст) 146 років тому Всевишній благословив на світ унікального українця, мого земляка з села Пальчик (тоді Київська губернія), тепер – Катеринопільський район Черкащини. Про Сергія Олександровича Єфремова написано багато, для мене він цікавий як шевченкознавець. Сучасники згадують, що був людиною принциповою, відвертою і не дуже зручною в спілкуванні з тими, хто вдавався до компромісів із совістю.

Continue reading

Політика Суспільство

Про те, що в Чернігові не на часі…

Published by:

Пройшла інформація, що нинішній зрадник України, російський гауляйтер окупованої частини Запоріжжя Балицький є племінником того гидко знаменитого в історії України Балицького, який був головою ОГПУ і відзначився розстрілами українців та виселенням «куркулів» до Сибіру. Думаю, що насправді ступніь родичання не є аж таким, але від того суть не міняється.

Continue reading