Політика

путін об’єднує світ

Фінляндія готова вступити в НАТО, і я би хотів, щоб це трапилось якнайшвидше. Навряд чи путіну стане сили розв’язувати зараз другий фронт, а це стане для нього дуже сильним ударом по репутації всередині росії. Адже він почав війну в Україні проти розширення НАТО, а воно, хоп — і розширилось з іншого боку.

З несподіваного, бо Фінляндія має довгу історію взаємин з московитами і окрім тої єдиної перемоги у першій війні, усе інше було поразками — відібрана Карелія, 40 років приниження радянським союзом. Фінляндія була безпомічним сателітом і не мала можливості ухвалювати власні важливі політичні та стратегічні рішення без попереднього узгодження в кремлі. 30 років в орбіті росії були не кращими — це постійний страх і запевнення, що Фінляндія не планує вступати в НАТО, умиротворення путіна.

Все тому, що Фінляндія невеличка країна — трохи більше 5 мільйонів осіб. Як дві українські столиці. І тим фантастичнішою виглядає їхня перемога у тій першій радянсько-фінській війні. І тим безпечніше буде, якщо НАТО візьме їх під крило зараз.

путін знову всіх «переграв». Він серйозно зміцнив Україну як державу та українців як націю. Він зміцнив позиції НАТО. Він зміцнив позиції ЄС та США, пробудивши їх від сну і об’єднавши між собою. ЄС було відверто слабким і неодностайним, британці, зневірившись, навіть покинули його, розуміючи безперспективність.

А путін-таки насправді всіх переграв і став об’єднувачем земель. Тільки не в тому сенсі, про що мріяв.

Володимир Гевко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *