Політика

Питання, що не варте кіслих щей

Ось я професор і визнаю, що не розумію деяких речей з колізій навколо відміни закону про українську мову, які виникли нещодавно у, так званій, Верховній раді. Подав новий закон такий собі Бужанський, етнічний єврей. Яке він має відношення до української мови?! Очевидно, що вона йому не подобається. В чому тоді проблема? Не розумію.

В Ізраїлі існує програма для етнічних євреїв, репатріантів з країн колишнього СРСР. Подаєш заяву і завтра — ти в Ізраїлі. І там ніякої української мови, цілком природно, немає. Отримуєш безкоштовне житло, гроші, роботу. Я знаю таких чесних євреїв, які так і зробили.

Або голова ВР Разумков, етнічний росіянин, який заявляє, що українською він за межами службових обов’язків ПРИНЦИПОВО не розмовляє. Чи то не любить, чи то зневажає. Не знаю. В чому проблема? В Московії існує точно така ж програма для етнічних росіян, як і в Ізраїлі. Подаєш заяву і ніякої української мови ні для тебе, ні для твоїх дітей. Отримуєш безкоштовно квартиру, роботу, підйомні тощо.

Або керівник монобільшості фракції «Слуга народу» Арахамія. В Грузії є така ж програма для біженців з Абхазії і Південної Осетії. В чому справа? Шукаю і не знаходжу відповіді.

Чому ви, хлопці, так не любите свою історичну батьківщину?! Ну, немає ж там проблем ні з українською мовою, ні з українцями як такими, ні з вишиванками, ні з українськими піснями, ні з українським салом і борщем, ні з чим…

І у пана Саакашвілі, до слова, дружина, здається, з Голландії. Не бідна людина. Чому сидіти в Україні? Що тут такого хорошого, що вас звідси поганою мітлою не виметеш?!

Я не знаю. Може, хтось знає?

Петро Масляк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *