Економіка Політика

Росія може позиватись в «Спортлото»

Схоже, що ці останні два роки наші дипломати середньої і нижчої ланки не протринькали даремно, а й дещо зробили: «Росія пригрозила розірвати дипломатичні відносини з «недружніми країнами» у відповідь на конфіскацію $300 млрд резервів Центробанку»! Російська влада обмірковує можливість розриву дипломатичних відносин із “недружніми” країнами у відповідь на конфіскацію $300 млрд резервів, яка готується на Заході.

Про це повідомляє Reuters. У відповідь на це може відбутись конфіскація західних активів, котрі застрягли в Росії. Російські чиновники вже не сумніваються, що резерви у розмірі $300 млрд практично втрачені. «У душі всі вже попрощалися з резервами», — на одне зі своїх джерел посилається Reuters.

За словами двох інших джерел, у Москві вважають, що європейські країни піддадуться тиску США, і влада РФ навряд чи зможе перешкодити конфіскації. Писали, що Росія в будь-якому випадку подаватиме позов. Позов куди й до кого? У «Cпортлото»? Чи в ООН, що одне й теж?

Міністерство закордонних справ Росії назвало плани конфіскації резервних активів РФ для допомоги у відновленні України “піратством XXI століття”, попередивши, що Москва вживе жорстких заходів у відповідь. За словами представників Кремля, Європа зіткнеться з неминучими юридичними наслідками.

Ха-ха!

Зовсім неясно і не зрозуміло, в якій юрисдикції Росія судитиметься з 27 країнами ЄС, США, Австралією і Японією? Думають, що Росія може обрати Європейський суд у Страсбурзі, хоча на практиці шанси на успіх такого розгляду, практично, нульові. У Європейському суді в Стразбурзі вже лежать позови від Нідерландів на десятки мільярдів доларів за збитий авіалайнер МН17, на трильйон доларів за анексію Криму. Росія відмовилась від визнання юрисдикції Європейського суду і усіх інших міжнародних судів.

Росії тут мат. “Гра” була на довгу перспективу. Вона триває далі.

Ростислав Демчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *