Політика

Шокуюча і приємна новина

Міністерство юстиції Росії визнало державу Київська Русь нацистською. Герб багатовікових правителів Київської Русі, а згодом і правителів Московії — князів роду Рюриковичів Мінюст РФ визнав нацистським символом. Чому? Тому що нацистським символом визнано державний герб України — тризуб.

Те, що на такому офіційному рівні Росія своїми руками відрізає сфальшований зв’язок — естафету з нашою Київською Руссю — це просто прекрасно.

Чинний державний герб Росії, справді, не нацистський. Він чітко фіксує початок московської державності — прихід на землі Київської Русі військ Золотої орди. У Орді двоголовий орел зустрічається на монетах від кінця XIII ст. Найбільш ранніми вважають двоголових орлів на мідних фолларіях монетного двору Сакчі (район Дунаю) із зображенням тамги беклярібек Ногая (1235—1300 рр.). Пізніше двоголовий орел зустрічається на монетах золотоординських ханів Тохти, Джанібека, Узбека і Тохтамиша, широко представлений у корпусі монет Криму в складі Золотої Орди.

Саме Кримському хану вірний васал — Московія мала платити щорічну дань — поминки. Тому то золото і срібло з Північних улусів карбувалося двохголовим ординським орлом.Остаточно поминки були скасовані тільки 1700 року, при Петрі I, з підписанням Константинопольського мирного договору.

Віктор Лешик

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *