Політика

Шкода, нема Єльцина до пари Кравчуку…

Кучма пішов, Кравчук прийшов, наступний Горбачов… Ну, це я так собі міркую з точки зору хронологічної та історичної регресії… Шкода, що Борис Єльцин помер. А то би очолив російську делегацію ТКГ в Мінську. Єльцин з Кравчуком питання війни на Донбасі вирішили б махом. Так само, як вирішили питання про позбавлення України ядерної зброї…

Те, що замість 82-літнього Леоніда Кучми українську делегацію у Тимчасовій контактній групі в Мінську очолив 86-літній дідусь, перший президент України і пропагандист КПРС Леонід Кравчук не може не тішити. Bиявляється, є ще порох у порохівницях! Хоча, щиро кажучи, той порох більше схожий на порохняву… Після Кравчука, хіба що, Міхаїл Горбачов… Бо живих президентів-ветеранів тих часів вже не залишилось.

А, може, це такий тонкий тролінг, і я нічого у цій царині не смислю? Ну, стьоб такий, що ТКГ у Мінську, це така собі шарага, яка нічого не значить і там можуть тусуватись, хто завгодно. Скоріше за все, саме так воно і є. Просто я відстав від сучасних трендів.

Але промову Леонід Кравчук тицьнув, як завжди пафосну і красиву. Одразу пригадуються далекі і добрі часи СРСР.

«Я вже у своєму житті щось бачив і пройшов. Але час для відпочинку не настав. Я ухвалив рішення, якщо я зможу, а я хочу цього, щось зробити, щоб пришвидшити мир на Донбасі. Я буду це робити до останнього подиху. Тому я і погодився», – заявив Кравчук.

Ростислав Демчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *