Політика

Стратегія «Трьох поросят»

Світові війни починаються не відразу з бойових дій. Попереду йдуть блокади морських перевезень, встановлення драконівських правил на митницях, починаються з витіснення ворожого табору з ринків бізнесу. У Китайському морі вже спалахують сутички між Китаєм і Філипінами, між КНР і Малайзією, між Китаєм і В’єтнамом. Причина? Контроль над світовими морськими перевезеннями.

Чотири найбільші світові судноплавні компанії призупинили прохід суден через Суецький канал або направили їх іншими маршрутами через загрозу нападів у Червоному морі з боку єменських хуситів. Блокування на польському і словацькому кордонах — теж частина сценарію Росії та КНР.

Ціль — пустити світові морські перевезення через Північ, де з кожним роком через зміни у кліматі збільшуються технічні умови для проходу великотонажного морського транспорту. Пустити і поставити під жорсткий контроль росії, чим ще більше зав’язати світовий бізнес на своїх інтересах.

Росія-КНР-Іран уже ведуть світову війну. Вони вже розігрують свою велику шахову партію.

А що натомість країни демократії? Традиційно гризуться поміж собою. Тримають за руки тих, хто здатен дати по зубах світовому терроризму (Україну й Ізраїль), закликають закритися в своїх домівках і прикритися ядерними ракетами. Давно відома стратегія із казки про «Трьох поросят».

Віктор Лешик

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *