Хвиля Десни » 20 Грудня, 2023

Daily Archives: 20 Грудня, 2023

Культура

Противний Василь Чепурний

Published by:

Практично 97 відсотків чернігівських літераторів, журналістів не записані в бібліотеках як читачі. Так, вони приходять на презентації книг, заходи, але… факт є фактом – рідко їх побачиш біля столу замовлень, у читальному залі… Чому? Думаю, що для них немає такої інтелектуальної потреби.

Continue reading

Суспільство

Наша хата

Published by:

Ми любимо, щоб хата була скраю. Так більше місця орати і сіяти. І так зручніше стріляти, коли раптом якась орда. Бо ми скраю і ми вдома. Тому й готові. Ми любимо глину. Бо з глини земля, наша хата і ми самі. Бо це – Божий матеріал. І наш. Ми любимо, щоб у хаті було тісно. Щоб душа гріла душу. Тому, що ми люди давнього роду, який зберегли і який береже нас. І тому ми кажемо: хижа не тісна, коли челядь не збісна.

Continue reading

Політика

Стратегія «Трьох поросят»

Published by:

Світові війни починаються не відразу з бойових дій. Попереду йдуть блокади морських перевезень, встановлення драконівських правил на митницях, починаються з витіснення ворожого табору з ринків бізнесу. У Китайському морі вже спалахують сутички між Китаєм і Філипінами, між КНР і Малайзією, між Китаєм і В’єтнамом. Причина? Контроль над світовими морськими перевезеннями.

Continue reading

Політика

Трубадури кислотного песимізму

Published by:

Трубадури «сивочолого гетьмана» (ті, завдяки яким він так фєєрично програв вибори) в 2019-ому були на тому рівні розвитку, що свято вірили, що виграти інформаційну війну — це перемогти в срачах соцмереж. В 2019 році в усіх інтернет-дискусіях вони перемогли усіх. Усіх перехамили, перекричали, усіх перевершили в образах і… програли вибори.

Continue reading

Політика

Підсумки вторгнення

Published by:

Читаю заголовок: «Президент України підбиває підсумки другого року вторгнення РФ»... І думаю: ну, нема йому шо робить, як за росіян підбивати підсумки їхнього вторгнення?! Підбивав би підсумки нашої оборони!

Continue reading