Політика Суспільство

Церковний дебют Олександра Усика

Монолог чемпіона світу з боксу Олександра Усика порвав мене на шматки… Я ніколи не приховував, що є фаном його спортивного таланту і боксерської майстерності. Я дуже хочу, щоб наш Сашко побив «Циганського короля» Тайсона Фьюрі, став абсолютним непереможним чемпіоном світу і пішов на тренерську ниву виховувати нове покоління українських боксерів. Тайсона Фьюрі Олександр Усик однозначно поб’є і відбере у нього останній чемпіонський пояс. А от щодо подальшої тренерської роботи…

Річ у тому, що Олександр Усик виношує плани і хоче присвятити себе служінню Богу і церкві. Нині у нього був дебют церковної проповіді:

— Росія на чолі з Володимиром Путіном є не лише ворогом України і українського народу, Росія є ворогом усього світу і людства. Володимир Путін це сучасне продовження Адольфа Гітлера. Те, чого прагнув ІІІ Рейх намагається досягти Росія тими ж фашистськими методами. Росіяни! Ви ніколи не потрапите в Рай, — наголосив Олександр Усик. — Восьма заповідь Ісуса Христа: «Не убій», а ви її порушуєте…

… І в такому дусі. Я, чесно кажучи, оторопів від його монологу. Не чекав!

Прошу релігіознавців не вишукувати «блiх» — це була п’ята заповідь, шоста заповідь… і не у Нагорній проповіді Христа, а заповідь Моісея … не у Моісея, а у Біблії…, а в православних так, а у католиків так, а у лютеранців ще інакше…

Не мудрствуйте. Не має значення порядковий номер заповіді. Усик розбереться і вивчить. Головне суть його слів і несподівані прозріння, які я спостерігаю у Олександра Усика останнім часом.

Сашко, успіхів тобі, друже!

Ростислав Демчук

P.S.
Проблема в тому,що для «прозріння» для нормальної людини вистачило 2014 р. А ті, хто «прозрів» в 2022 — це люди-флюгери. Зміняться зовнішні обставини (якийсь мир з росією) і вони «перепрозріють» ще раз, лише в інший бік.

Олександр Черноморець

Якось більше віриться у те, що він людина – прилаштуванець. Прозріння настало, коли орки зайшли в його дім в Ірпіні, а саме місто, доти розквітаюче, майже зруйнували. Це зараз він каже про агресію росіі, а потім заспіває «віра поза політикою», він же не каже – «церква МП – посібник влади рейху»

Віктор Конєв

Ні про що. Ще один інструмент (Усік) просування хитрих наративів МП, щоб виправдати себе. Типу – ми за мир, а не за війну, ми допомагаємо біженцям, наші прихожани на фронті. І не більше того.

Олена Бабич

А про філію ФСБ-МП він не згадував?

Юрій Сумлінний

Не служитиме він Богу і церкві, бо ратоборствує за церкву московську, а там немає Бога. Та й самої церкви скоро не буде. І ще, в українському перекладі – «Не убИй!»

Зоя Дідич

Шото швидко він перевзувся.

Микола Тріщ

І до якої ж церкви піде служити цей чемпіон? Як думаєте? Хочеться вірити, що до нашої, але….

Станіслава Андрєєва

Підполковник фсб рф вручає орден генералу фсб рф (украінскоє подраздєлєніє рпц). А цей спортМЕН – служитель сатани в московській секті – «церкві»!

Анатолій Пінчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *