Політика

Ціна і небезпека перемовин з окупантами

Коментарі пана Арахамія щодо недавніх перемовин у Туреччині – є лише його попередніми коментарями, і вони не мають великого значення. Від слова «взагалі». Tе, до чого попередньо домовились, є лише чорновий проект. Він ще шліфуватиметься МЗС України, Міноборони і Верховною Радою України. Наступний етап — підшліфований проект узгоджуватииеться з Росією і країнами-гарантами на рівні міністрів закордонних справ.

Далі найвищий рівень — глави держав і урядів. В Україні всенародний референдум і дві сесії ВР. Це ще півтора року. Далі підписання угоди і ратифікація парламентами усіх країн-підписантів мирного договору (щоб не сталося, як з Будапештським меморандумом).

У мене запитання до «яструбів війни»: чи має Україна силу і міць чинити опір та відвойовувати наші території ще протягом півтора року?! Що буде: ми стічемо кров’ю до останньої краплини чи зламаємо хребет Росії? Хто скаже напевно? Я — не знаю. Єдине відомо, що вже за місяць на Росію, на «ДНР», «ЛНР» ляже тягар санкцій, які щодня будуть оплутувати щільною павутиною усі сфери діяльності Росії.

Російський оборонпром уже сьогодні захлинається. Зупиняються танкобудівельні і авіабудівельні заводи. Почала давати збої машина роспропаганди. Явлінський втік з родиною з Росії для консолідації антипутінської опозиції за кордоном і формування нової антикремлівської коаліції.
З числа країн-гарантів, які є недругами України залишаються лише Франція, Ізраїль, Китай і Німеччина. США, Великобританія, Канада, Туреччина, Італія (хоч і не дуже завзято), Японія і окремо, як міждержавна організація, Євросоюз — на нашому боці. На нашому боці ООН на рівні Генасамблеї.

Отож!
Обмін за формулою «всіх на всіх» — однозначно. Про це в окремому гуманітарному розділі. Відбудова України і репарації — однозначно! Про це в економічному розділі. Покарання воєнних злочинців — однозначно! Про це у розділі права і юридичні аспекти.

Тому, закликаю до розважливості, холодного, тверезого і здорового розуму, і не бігти поперед батька в пекло!

Ростислав Демчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *