Політика

Цинічна гра великих

Днями (а може й раніше) розпочнеться нова війна на Близькому Сході. Проксі Ірану – терористи з ліванської Хизболли прицільно випустили ракету іранського виробництва “Фалак-1” на дитячий спортивний майданчик і вбили 12 ізраїльських підлітків.

У цьому, як не страшно це писати, принципово нового мало. Принципово нове в тому, що президент Туреччини пообіцяв військове вторгнення в Ізраїль, якщо той відповість ударом на теракт Хизболли.

Дивна, якщо не сказати шокуюча поведінка країни НАТО. Американці так пишалися у свій час, що ще 1952 році затягнули турків у свій оборонний блок, але тепер їхня шахівниця просто тріщить. Ізраїль має гарантії безпеки від США і Туреччина має гарантії безпеки від США. Можлива кандидатка у президенти від демократів Камала Харіс під час візиту премʼєр-міністра Ізраїлю пообіцяла, ні, не підтримку, а «не забути» Нетаньяху вбитих палестинців у Газі.

Ті з українців, котрі обурюються, що за нас у Вашингтоні вирішують куди ми маємо право стріляти, а куди ні, не знають історію сучасного Ізраїлю. От хто за 76 років ковшом пив гіркі мікстури від американської дипломатії.

Розмови нового міністра оборони Росії з очільником Пентагону і після тих розмов зростання обмежень для дій ЗСУ – це цинічна гра великих, які вирішують вбиті діти в Охмадиті чи вбиті діти в Ізраїлі варті адекватної відповіді чи ні.

Моралі не буде.

Писав це тільки для того, щоб менше крикунів-повчальників було в тилу, як воювати нашим збройним силам. Ми знаємо в публічній площині лише одну соту того, як точиться і хто насправді керує сучасними війнами.

Віктор Лешик

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *