Хвиля Десни » 30 Липня, 2024

Daily Archives: 30 Липня, 2024

Культура

Пам’яті Віктора Баранова

Published by:

Сьогодні десять років, як назавжди пішов від нас відомий український письменник, головний редактор журналу «Київ», а згодом і очільник Національної спілки письменників України Віктор Баранов. Він залишив по собі незабутній слід не лише в історії української літератури, а й у становленні України як незалежної демократичної європейської держави.

Continue reading

Культура

Фото з минулого століття

Published by:

Сьогодні відомому українському поету Миколі Холодному виповнилося б 85 років. На жаль, він не дожив до цього ювілею. Він прожив важке життя, в якому його переслідувала радянська влада і оббріхували, зневажали колеги.

Continue reading

Культура

Микола Холодний. «Він в генальності загруз…»

Published by:

Певно, в Україні, крім Павла Вольвача, не лишилося тих, хто сказав би, що любить Миколу Холодного… Микола Костьович мав унікальну здатність обгиджувати тих, хто навіть допомагав йому. Недарма і на цвинтар відвіз його той, кого він публічно зневажав і обзивав… Можливо, ця параноїдальна здатність від того обезображення обличчя, що з ним сталося у його післявоєнному дитинстві?

Continue reading

Культура

Микола Холодний з могили кричить і досі

Published by:

30 липня 1939 року в селі Краснопілля на Чернігівщині народився Микола Костянтинович Холодний, поет, літературознавець, публіцист, перекладач. Ще в п’ятому класі школи виготовив листівку «Сталін помер. Люди моляться Богу», яку підкинув у шкільний коридор. Адміністрація школи вирахувала його по почерку, однак справі побоялися дати хід і обмежилися виховною бесідою.

Continue reading

Спорт Суспільство

Відкриття Олімпіади в Парижі

Published by:

Подивилася його лише вчора. Люди завжди хочуть видовищ, але ж не можна змішувати жанри так, як французи. Вони організували такий глянцевий карнавал, в секс й еротику якого ніхто не повірить — таке все синтетичне і постановочне. Це той випадок, коли професіоналізм є, а драйву нема ніякого.

Continue reading

Політика

Цинічна гра великих

Published by:

Днями (а може й раніше) розпочнеться нова війна на Близькому Сході. Проксі Ірану – терористи з ліванської Хизболли прицільно випустили ракету іранського виробництва “Фалак-1” на дитячий спортивний майданчик і вбили 12 ізраїльських підлітків.

Continue reading