Політика

У мутній воді лівацьких рухів

Найперше хочу чітко і ясно заявити, що ці нотатки взагалі не стосується загиблого Джорджа Флойда і його «канонізації» афроамериканською спільнотою. Мені відомо про кримінальне минуле Джорджа Флойда. Але мова зовсім не про нього! Флойд випадкова жертва. Не був би Флойд, скористалися б кимось іншим.

Тепер по суті!
Те, що ксенофобія, расова нетерпимість, антисемітизм, війни на релігійному грунті, на міжнаціональних протиріччях… завжди, споконвіків були каменем і яблуком розбрату між людьми — це не новина. Це історична данина і класика жанру війни і чвар.

Переглянувши десятки годин відеоматеріалів щодо подій у США, дійшов висновку, що хтось майстерно розіграв карту расової ненависті. Американські поліцейські стали лише інструментом, аби підняти афроамериканську спільноту на грандіозний всесвітній бунт. А що полісмени? У поліцейському середовищі світу, будь-де, не бракує тупих і агресивних поліцейких, які з насолодою поглумляться, згвалтують, поб’ють, а то й позбавлять життя слабших від себе, не залежно від статі, віку, кольору шкіри… І цьому поліцейському свавіллю та його безкарності слід покласти край на усій планеті. Не лише в США.

Прихильники протестів проти свавілля поліцейських виклали в соцмережі десятки, а то й сотні відео, на яких зафіксовано, як американські поліцейські брутально і жорстоко б’ють безбройних тележурналістів, стариків, молодих студентів, жінок… Усіх, хто під руку потрапляє…

Я завжди мав огиду до людей у поліцейській формі. А після побаченої нелюдської жорстокості поліцейських у Америці, Україні… Люди у поліцейських мундирах для мене стали ще огиднішими. І я вдячний цивільним громадянам США, що вони, нарешті, змусили поліцейських Америки стати перед простими людьми на коліна.

Тепер політикам, активістам, профспілкам, громадським, культурним діячам Сполучених Штатів Америки знадобиться не один рік, аби знову зшити американське суспільство у єдиний американський народ.

Спостерігаючи за процесами в США, я глибше зрозумів природу конфлікту (вона давня і тліла завжди). А от хто скористався цим тліючим конфліктом і розпалив акції протесту й довів їх до погромів та мародерства на усій території Сполучених Штатів — дали відповіді спецслужби Америки.

Так Генпрокурор США Вільям Барр заявив, що американський уряд має докази того, що екстремістські угруповання та іноземні сили використовують протести в США проти расизму й поліцейського свавілля, аби посіяти розбрат у країні.

«Ми маємо докази того, що «Антифа» та інші подібні екстремістські групи, а також послідовники різних політичних сил були залучені до підбурювання та участі в насильницькій діяльності повстанців», — сказав Барр.

Окрім лівацьких радикальних угруповань «Антифа», які фінансуються з Росії, у США підбуренням населення до протестів та погромів причетна низка анархістських груп і праворадикальний рух «Бугалу», який також фінансується Москвою.

Ростислав Демчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *