Політика

Урсула фон дер Ляєн: «Слава Україні і хай живе Європа!»

Президент Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн закликала країни Євросоюзу заборонити імпорт нафти з Росії в межах шостого пакету санкцій у відповідь на російську війну проти України. Про це вона заявила, виступаючи 4 травня перед депутатами Європейського парламенту. Крім того новий пакет санкцій стосується російських військових командувачів причетних до злочинів в Україні, зокрема в Бучі та Маріуполі.

«Європа має особливу відповідальність щодо України. З нашої підтримкою українці можуть відбудувати свою країну для наступного покоління», — зауважила Урсула фон дер Ляєн.

Крім того президентка Єврокомісії у своєму виступі перед європарламентарями сказала чимало добрих слів підтримки на адресу України й українського народу.

«Вони воюють за свої національні ідеї. Саме вони, українці, визначають своє майбутнє, а не лідер якоїсь іншої держави. Українці доводять, що значення має міжнародний закон, а не право сильнішого. А Путін повинен заплатити високу ціну за свою жахливу агресію. Путін хотів стерти Україну з карти світу. Звісно, він не досягне своєї мети і успіху. Навпаки: Україна обєдналася і повстала проти агресії. А його власна країна — Росія тоне» — переконана Урсула фон дер Ляєн.

«Шановні депутати. Ми хочемо, щоб Україна перемогла в цій війні. Ми також хочемо створити умови для успіху України після війни…» — так завершила свій виступ президент Європейської Комісії і на високій ноті підсумувала: «Слава Україні і хай живе Європа!»

Ростислав Демчук ід Брюсселя

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *