Хвиля Десни » 4 Травня, 2022

Daily Archives: 4 Травня, 2022

Культура

Літературні ікони на возі з болота

Published by:

Розмови про те, що хтось хоче викинути Олеся Гончара з української літератури — порожня балаканина, бо цього письменника не можна викинути з української літератури, як не можна викинути й Корнійчука (викиньте останнього, ніхто не зрозуміє, якою ж була українська соцреалістична література). Гончара треба адекватно оцінювати, тобто не створювати з нього ікону.

Continue reading

Політика

Урсула фон дер Ляєн: «Слава Україні і хай живе Європа!»

Published by:

Президент Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн закликала країни Євросоюзу заборонити імпорт нафти з Росії в межах шостого пакету санкцій у відповідь на російську війну проти України. Про це вона заявила, виступаючи 4 травня перед депутатами Європейського парламенту. Крім того новий пакет санкцій стосується російських військових командувачів причетних до злочинів в Україні, зокрема в Бучі та Маріуполі.

Continue reading

Політика Суспільство

У росії починає починатись…

Published by:

Серед мисливців ходить байка про те, як лисиця позбавляється бліх. Не знаю, правда це чи ні, але виглядає кумедно. Вона наскубує з себе жмут шерсті і тримає в зубах. А тоді поволі, хвостом вперед, заходить дуже повільно у воду і блохи, принаймні якась частина, рятуючись, втікають на суху частину і зрештою опиняються в тому клубку шерсті. Його лисиця відпускає по воді і виходить, обтріпуючись.

Continue reading