Політика

Від Майдану до війни з росією

Сьогодні минає 9 років відтоді як почався Майдан. Ну, як майдан? Майданчик. Пару тисяч людей вийшло протестувати проти відмови від євроінтеграції. Янукович два роки «їздив по вухах» на тему підписання асоціації з ЄС. Мало того, не лише язиком ляпав, але і робота була зроблена величезна. Заступник міністра закордонних справ Павло Клімкін і його апарат зробили грандіозну роботу з підготовки асоціації.

А потім янукович поїхав до москви і зник на два дні. Думаю, він усамітнився з пуйлом, якого тоді так ще не називали. Той йому пообіцяв війну. Тоді на посаді міністра оборони і голови СБУ сиділи де факто росіяни. Можете собі уявити, що то за війна була б.

Тож янукович наклав у штани, взяв 12 млрд кредиту в пуйла і розвернувся у бік рашки. Але протестувальників було мало. І якби не побиття студентів в ніч з 29 на 30 листопада, то, можливо, ми також почали б перетворюватися на Білорусь.

Саме після цього й з’явився реальний Майдан. Тепер, з висоти років зрозуміло — з тих кількох тисяч небайдужих людей розпочалась реальна боротьба за Незалежність, яка досі триває. Але на той час ніхто навіть уявити не міг, у що це виллється.

Юрій Луканов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *