Політика

Війна історичних доктрин

Символіка дуже прозора: рашисти вдарили по головнокомандувачу УПА Роману Шухевичу і лідеру закордонної частини ОУН Степану Бандері. Хоч вони вже давно вбиті росіянами. Били у новорічну ніч і в день народження Бандери по університету, де він учився, і по музею Шухевича.

Як казав мудрий китаєць Лао цзи, світом правлять знаки і символи. Тож у цьому році чекаємо українських ударів відплати по Кремлю і мавзолею. Можна ще по Луб’янці…

Василь Чепурний

***
Символічним є початок року – отримати шахедний приліт в університет, де навчався Бандера, і в хату, де переховувався Шухевич.

Московити завжди все продумано й системно роблять на семіотичному рівні. В цьому вони мастаки – бити в осердя міфу, догми, сакруму, знаку. Московія – не просто свавільний варвар, а високоорганізований ідеологічний терорист.

Нинішній новорічний ранок – тверде нагадування про сутність їхньої війни: «денацифікація». Плювати їм на території та наш вступ у НАТО. «Денацифікація» — ось що є синонімом геноциду ненависного їм цілого народу. Це надзвичайно історична війна. Це війна історичних доктрин. Це війна антагоністичних правд, парадигм, свідомостей.

І вже не важливо, що Бандера й Шухевич, якщо вдуматися, є символами поразки національно-визвольних змагів (обох убили, їхні організації занепали, а народ пішов жити у червоний барак). Важливішим є символізм і знаковість цих діячів зараз. Вони – емблеми опору. Причому дуже сучасні емблеми дуже сучасного опору. Тому їх треба повторно щоразу вбивати знов.

Остап Дроздов

***
А хтось і досі ще дивується прі чьом здєсь язик і наша історія?

Покіль не стерли моzкаля в полову,
І він руйнує давнє та живе,
Тримаймося за Віру і за Мову,
І наше рідне Братство бойове!
Тримаймося, в єднанні ми стожилі,
Тут наш паладіум, ми звідси ані руш!
Всі вороги та орди їх безсилі,
Допоки сяє світло наших Душ!

Костя Гнатенко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *