Новини

«Україна понад усе»!

Площу Перемоги у столиці перейменовано на Галицьку площу. Це правильно. Бунтівний безкомпромісний дух галичан, як локомотив, віддаляв і віддаляє нас від імперської пащі. «Україна понад усе!»

Це кредо, яке словом і ділом утвержувалося синами і дочками Галичини та Волині ніби обручем з’єднало розрізнених луганчан, подолян, буковинців, подніпровців, кримчан, одеситів і киян…

«Україна понад усе»!

А що таке нація без своїх героїв? І чи можлива вона без символів незламності, символів самопожертви, символів несхибної послідовності саме у втіленні цього «Україна понад усе»?

Ні, неможлива. Герої є так само обручем, що єднає розрізнених, дрібно-егоїстичних індивідуумів в монолітне ціле. Палець стає кулаком. Одиниця стає частиною сотень мільйонів, які віками пам’ятають кому зобов’язані утворенням нації і утворенням національного дому.

Згадуємо сьогодні і славимо лицаря духу, славимо лицаря національного відродження Степана Бандеру. Не творимо кумира і не копіюємо все ним сказане і написане, а бережемо головну ціль, заради якої віддано життя його і сотень тисяч його сподвижників — «Україна понад усе»!

Віктор Лешик

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *