Культура Політика

Вишиванка в прес-центрі Єврокомісії

Урсула фан дер Ляєн сьогодні «зробила» мій день. Зранку день не видався. Перед очами стоять і не зникають кадри, як російські фашисти «шмонають» наших захисників «Азовсталі». У ЗМІ з’явилися кадри наших вимучених і покалічених бійців, які довгою колоною шкандибають до місця їх посадки у автобуси. Там пси кремлівського режиму їх обшукують і далі вони сідають у автобуси і солдатcькі автомобілі.

Без сліз на ці кадри було дивитись неможливо. Яка їх чекає подалйша доля – одному богу відомо. У такому прибитому настрої я натягнув на себе чорну сорочку, гаптованy темнопомаранчевою вишивкою і понуро почвалав у прес-центр Єврокомісії на мід-дей брифінг. І тут до трибуни виходить Урсула… у гарнюсінькій вишиваночці.

На всю журналістську братію ми з Урсулою ван дер Ляєн були єдиними у вишиванках, як і належить усім українцям сьгодні бути вбраними. Мимоволі мої вуста розтягнулись у посмішці.

Президент Єврокомісії пояснила чому вона одягла не всім звичне вбрання. «Сьогодні я святкую яскраву та багату українську культуру, одягнувши вишиванку. Кожного третього четверга у травні люди носять цю традиційну тканину, як символ єдності та національної ідентичності. У ці важкі часи ми стоїмо разом з нашими українськими друзями», — зауважила Урсула фан дер Ляєн.

Дякую вам, пані президент!

Ростислав Демчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *