Хвиля Десни » 19 Травня, 2022

Daily Archives: 19 Травня, 2022

Культура

Вишиванка і зуби

Published by:

Мене завжди вражав процес розвитку ембріонів людей та решти високорозвинених тварин. Як з купки клітин просто шляхом поділу і росту утворюється цілий складний організм. Як утворюються органи травлення і легені. Серце, кістки, очі. Особливо очі. Надскладний мозок і нервова система. І що цим всім керують малесенькі гени, закриті всередині клітини. Усім. Дають команду де має вирости рука, а де волосся. В котрий бік мають згинатись суглоби. Якої довжини мають бути ноги.

Continue reading

Культура

Одягни вишиванку і нею пишайся!

Published by:

Україна – унікальна, незбагненна, благодатна. Чи не єдина в Європі та Світі, що має своєрідну мапу-вишиванку, на якій кожний край, земля наділені особливою розквітненою красою життя. Така різнобарвність, близькість, суголосність і єдність. Соборність у візії, місії, почуттях. А над цією вишиваною українською землею витає духовний доробок Кониського-Лисенка «Молитва за Україну» під назвою «Боже, великий єдиний, нам Україну храни».

Continue reading

Культура

Вишиваємо «сорочку» для нащадків

Published by:

Зараз всі ми з вами символічно вишиваємо «сорочку» для нащадків, українських дітей і наступних поколінь українців. Якою вийде та «вишиванка»: на якому полотні, якими квітами-сльозами, візерунками-історіями, барвами-настроями та нитками-спогадами вона буде прикрашена – залежить від кожного з нас.

Continue reading

Культура Політика

Вишиванка в прес-центрі Єврокомісії

Published by:

Урсула фан дер Ляєн сьогодні «зробила» мій день. Зранку день не видався. Перед очами стоять і не зникають кадри, як російські фашисти «шмонають» наших захисників «Азовсталі». У ЗМІ з’явилися кадри наших вимучених і покалічених бійців, які довгою колоною шкандибають до місця їх посадки у автобуси. Там пси кремлівського режиму їх обшукують і далі вони сідають у автобуси і солдатcькі автомобілі.

Continue reading