Політика

Вже й Дуда засвистав у Дональдову дуду

Перефразовуючи відомий вислів одного терориста, можна сказати і так: “Тільки та демократія чогось варта, котра може себе захистити”. Джозеф Байден перед нахабством і натиском трампістів виглядає безпорадним дитям: ніколи не думав, що доживу до того, що конгресменам на Капітолійському пагорбі відверто погрожуватимуть відплатою, якщо ослухаються Трампа…

І що особливо шокує в цій, з дозволу сказати, політиці команди Байдена і в політиці ЄС, так те, що 800 мільйонів американців і європейців вони враз скрутили під час пандемії, позбавили елементарних людських прав, а з Трампом і Орбаном нічого вдіяти не можуть. Такі закони. Хоча насправді питання не в них. Питання в політичний волі і в чітко визначених цілях.

Держдеп США без будь-якого рішення Конгресу міг би оголосити Росію країною-терористом і це дало б Джозефу Байдену підстави конфіскувати заморожені активи РФ і направити їх на допомогу Україні. Одним підписом Держсекретаря Блінкена. І все було б по закону.

Але ні… Натомість державне аерокосмічне агенство НАСА запрошує російського космонавта на спільний політ у космос.

Ніхто так не може скомпрометувати демократію, як безвольні корумповані очільники демократичних країн. Ніхто так не може підштовхнути виборців до симпатій до правих і фашистів, як безвольні корумповані очільники демократичних країн. У політиці у всього є причини і наслідки.

Ющенко-Тимошенко з нескінченими сварками в середовищі демократичних сил привели за ручку до влади Януковича. Порошенко лицемір’ям і двурушництвом і власною вигодою привів за ручку до влади Зеленського. Пишуть, що Зеленський швидко знайде спільну мову з Трампом-2. Бо обидва популісти і прихильники простих рішень — відшматувати, наприклад, Лівобережну Україну і Південь та віддати Москві і забути про НАТО – власне, на це постійно натякає Дональд.

Світ уже підлаштовується під прихід Трампа. Борис Джонсон, екс-прем’єр Британії, обнадіює українців: Трамп вас не підведе. Орбан прямо говорить: я чекаю Трампа, з ним ми наведемо порядок в ЄС.

От і Анджей Дуда заявив журналістам, що вірить у те, що колишній президент Дональд Трамп дотримається своєї обіцянки закінчити війну в Україні протягом 24 годин. «Я можу сказати з мого особистого досвіду як президента Польської Республіки… Те, що [Трамп] мені обіцяв, було виконано», – сказав Дуда на прес-брифінгу під час свого візиту до Руанди в середу.

Цивілізацію, яка сформувалася на певних цінностях, дуже важко розхитати, але ще важче, розхитавши, відновити баланс. Демократам США від Клінтона і до наших днів вдалося розхитати – безмежне лівацтво лібералів уже породило культ одностатевих відносин, одностатевих шлюбів і дозвіл на узаконення ними дітей. Це крайній прояв соціальної лівизни. Сім’я, секс, традиції у цій сфері – засадничі для будь-якої моделі цивілізації. Ультра-революційні нововведення не могли викликати по всьому світу реакцію відторгнення.

У політиці у всього є причини і наслідки. Часом дуже тяжкі.

Віктор Лешик

P.S.
До позавчора я навіть не очікував, що Сенат може провалити допомогу нам. Тепер ясно, що вся Республіканська партія під контролем Трампа. Із яструбів перетворилися на боязких кошенят. А Трамп готовий поставити безпеку всього світу на кін, аби лиш виграти вибори. Лишається сподіватися, що Білий Дім знайде інший механізм допомоги. Вони про це говорили – розмороження російських активів на Заході. Правда, це теж має ухвалити Конґрес. Після останнього голосування я вже ні в чому не впевнений.

Юрій Луканов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *