Політика

Європейські мілітарні тенденції

Ердоган круто підставив Орбана. Парламент Туреччини ввімкнув зеленене світло для шведського НАТО. І тепер “видатний політик Європи” Орбан лишився один на один зі шведами, які геть «з’їхали з глузду» – 200 років тримали нейтралітет і от їх понесло. Чому б це?

Орбан залишив останній шанс шведам отямитися – запросив керівництво Швеції в Будапешт, щоб прояснити позиції. А що шведи? Ну, просто здуріли — відповіли Орбану, що не бачать у цій зустрічі жодного сенсу.

А ще Швеція на зараз – єдина країна ЄС, що поновила призов до армії. Формально ця процедура існує у багатьох країнах Єввропи, але її не вважає більшість за можливе активізовувати. Бо знають лідери Європи, що охочих носити військову форму серед громадян практично немає.

Берлін навіть, з огляду на це, дає згоду на службу у своїх військах іноземцям. А їх там овердофіга. Одних українських мужиків призовного віку під три сотні тисяч. І Берлін уже нам відповів: нікого висилати в Україну не буде. Самим треба. Тож хай не Україні, так великій Німеччині послужать.

А наші ЗСУ, напевно, найстаріші з усіх, що коли-небудь знала історія. Середній вік — 43 роки.

У серіалі “Клан Сопрано” є діалог між босом мафії і ветераном другої світової:
— Кажеш служив?
— Та було. В 28 років пішов.
— А що ж так пізно?…
— Та вийшло так. У нас в частині взагалі воювали значно старші мене. Були навіть такі, що і 34 і навіть 38 років мали…

Віктор Лешик

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *