Політика

З нами Бог, Україна і Байден

Попередження росії про приїзд Байдена у Київ — це не приймання їх як рівноцінного суперника, а просто повідомлення, що він там буде і щоб вони випадково не запустили якогось шахеда і не вбили його. Бо спеціально росія в Байдена стріляти не буде за жодних обставин. Тому повідомили, аби вони не стріляли навіть випадково. Це не домовленості і зрада, а просто унеможливлення випадкового початку третьої світової.

Уявімо, що почалось б, якби рускі випадково убили президента США. Армагедон і негайна відповідь. І це не так солодко і кльово, як нам уявляється. Це треш і цілком імовірні ядерні удари по наших містах, бо стримуючого фактору вже не існує. І живі позаздрили б мертвим, як казав Джон Сільвер.

Ці всі попередження і дипломатія — не цинізм і підкилимні домовленості, а раціональні дії і шлях добивання росії усім світом з мінімальними втратами для світу. І передбачаючи аргумент «а наші втрати нікого не хвилюють?!!». Хвилюють, тому і десятки цивілізованих країн вписались за нас і Байден особисто приїздив продемонструвати росії, що підтримка України беззастережна і безумовна.

Бо насправді, єдина надія путіна — це що Захід втомиться і Україна залишиться сама. А для нас втома путіна і відвід військ через відсутність перспективи — незрівнянно вигідніший розв’язок цієї жахливої війни, аніж військова перемога до кінця із кривавими боями і багатотисячними людськими втратами.

Приклад звільнення Херсону ілюструє реальність цієї стратегії і дуже обнадіює. Тиск, підсилення ЗСУ і суцільна стіна сильних країн за спиною України можуть зупинити цю війну швидше, аніж танки і гармати.

Дипломатична стратегія Заходу «від*бись від України» цілком робоча. З нами Бог і Україна. І Байден.

Володимир Гевко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *