Політика

З прес-конференції союзників…

Це фото з фінальної прес-конференції засідання міністрів оборони країн НАТО і їх партнерів. Усі запитання, які печуть і хвилюють українське суспільство, прозвучали на прес-конференції багато разів. Перелік потрібної зброї від нашого міноборони Олексія Резнікова озвучили різні американські ЗМІ. Мій колега з DW задав запитання прямо в лоб: «У нас одна гармата на десять російських…»

Лойд Остін відповів: «Будемо вирівнювати цю прірву…».

Найближчим часом в Україну буде поставлено 5 000 «джавелінів». Хтось із журналістів аж свиснув! Запитанням від DW мали намір завершити прес-конференцію. Добре, що я сів у першому ряду.., підвівся і сказав: «Пане Остін, тут окрім ваших американських журналістів є ще й кілька українських, тож не ігноруйте нас…».

Мені надали слово.
Я запитав: скільки можуть США і союзники надавати нам збройну і фінансову допомогу, адже ніхто не знає як довго триватиме ця війна?

Остін відповів, що українці стоятимуть за свою незалежність на смерть, до кінця і «ми допомагатимемо Україні так довго, поки триватиме ця війна і доки українцям буде потрібна допомога». Друге питання було про Німеччину і Угорщину. Лойд Остін сказав, що переконуватиме і надалі ці країни бути солідарними з НАТО і їхніми союзниками.

Далі! Надважливий момент.
Під час «Рамштайну» знайшли порозуміння Ізраїль та Єгипет. Ізраїль погодився на те, щоби Єгипет поставив на український фронт імпортовану зброю з Росії. Тобто, щоби наші воїни не вчились довго, а відразу сіли у танки і БТРи, якими вони володіють.

Ростислав Демчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *